2018-12-29
前排,同朋友去左大角咀拎衫。之後住大角咀既朋友帶左我去豐碩打邊度,任飲任食!湯底都有多款選擇,我比較喜歡傳統的皮蛋拼沙爹鍋,皮蛋鍋有很多芫茜,夠清香。沙爹鍋濃郁惹味。小食:選了椒鹽魷魚,魷魚沾了脆漿炸到外層金黃酥脆,魷魚有口感,灑上椒鹽好惹味!安格斯肥牛 (半磅):肥牛色澤鮮紅好新鮮,雪花油脂均勻,口感鮮嫩。焯後,肉質滲出少許肉汁,味道不錯!雪花肥牛肉:依度仲有另類牛肉可以以任食,質量也不錯,牛肉不擦身。任食火鍋配料都有好多款,材料新鮮,鵝腸、脆鯇魚片腩、牛柏葉、廚師腸、芝士腸、包心蟹粉丸、鵪𪂹蛋、粟米,味道鮮美好吃,食物質素不錯啊!炸魚皮:薄身香脆,浸落湯,吸收左湯底的精華又是另一種口感和味道。鵝腸、牛柏葉爽口,流心芝士腸好味,鵪𪂹蛋夠香,還有市面買不到的廚師腸供應,當然要叫多d啦!出前一丁配沙爹湯底食,又是另一番風味!
出前一丁配沙爹湯底食,又是另一番風味!