2024-12-11
前幾日同朋友傾開計,大家都好想食韓國嘢,之後我就醒起西九龍中心間樂樂豬手都幾好食,朋友話好想食埋炸雞,所以就分頭行事,一人去買一間。呢間炸雞店有成七種口味咁多,而且套餐仲包一碗飯同一款飲品,性價比都幾高。我地就叫咗兩個餐試下,揀咗最經典嘅甜辣炸雞同埋最邪惡嘅辣芝士炸雞,而飯方面有兩款,有卡邦尼飯同埋安東雞飯,好貪心咁想試曬兩款,就每樣要咗一碗,飲品就以罐裝飲品同埋紙包飲品為主。炸雞即叫即炸,夠曬熱辣辣,一份有三件雞,仲有兩件年糕伴碟,入口皮脆肉嫩,而且仲係無骨啖啖肉,真係夠曬滿足,甜辣味辣度唔會好辣,想挑戰味蕾就一定要試下辣芝士炸雞!另外仲叫多咗半隻芝士炸雞,未食已經聞到陣陣芝士香氣,成舊雞都沾滿芝士粉,味道鹹香突出,食到停唔到口。卡邦尼飯同埋安東飯滿滿醬汁,配料都幾充足,細細碗又唔會太飽。