2023-12-04
以前食過佢尖沙咀分店,記得好抵食,和牛質素又唔錯~今次出開港島,又去分店食下肉肉🤤🔸燒肉兩人定食🔸本來打算單點,但選擇困難症嘅我見到有二人餐就懶得再諗🤪套餐有齊雞牛豬肉、炸物小食、蔬菜同主食仲包杯野飲,基本上最熱門嘅菜式都有齊✨✧免治和牛多士✧和牛沙巴當✧天使和牛肋肉✧厚切牛舌芯✧千本筋✧柚子雞肉✧味噌五花✧野菜五盛合✧芝士年糕✧雞皮餃子✧紫菜月見丼✧冷泡白桃烏龍茶當晚見到幾乎每枱都會點嘅大人氣小食~免治和牛多士✨又脆又薄嘅麵包夾住鹿兒島免治和牛漢堡,加埋黑松露醬好香,份量夠四個人每人一舊好滿足😍我最期待嘅和牛沙巴當😳係牛肩胛同牛肋骨之間嘅部位,霜降油花勁靚,既有油香又有肉味😋和牛肋肉肉質好柔軟,而千本筋就係牛嘅小腿肌肉,相對瘦d同有d咬口😋要數好味嘅當然唔少得厚切牛舌芯,煙韌又juicy🤤食完一輪肉,野菜盛合入面嘅燒菠蘿絕對係mvp✨其實淨係食牛肉item都飽咗一大半🙈好在跟餐有杯白桃烏龍冷泡茶解解膩👍個套餐真係好抵食,基本上三至四個女仔share都夠食😆
🔸燒肉兩人定食🔸
✧芝士年糕
✧雞皮餃子
✧紫菜月見丼
✧冷泡白桃烏龍茶
和牛肋肉肉質好柔軟,而千本筋