2020-05-12
之前收藏左呢間深水埗新開的燒肉店,今日先有機會去試,我周圍食,啲朋友成日問我又特登出去食野之後返屋企,我話當然啦,民以食為天,搵好野食係天性黎,辛苦搵黎為食好正常入到去坐低,首先想讚下個男侍應有禮貌望到有個爐,無煙架杯水係冰水黎天氣熱辣辣啱哂有埋紙巾提供,認真細心點野食就用個Mon,我想豬同牛都食哂,所以就叫左個混合Set,肉係牛五花同豬五花Size有100G 200G 300G 我叫左200,先$59,包埋湯、飯、泡菜喎叫多左罐芬達$10火力自己較啦,我就唔用最大火,我嫌佢太猛,好易燶開始燒,頭嗰輪會黐網,所以要反得密啲,之後啲網有油,咁就唔黐我燒得幾靚架嘩...燒完同飯一齊食,啲油入哂飯度,好香口架牛五花我嫌難咬,但燒完就有油香,肉味都濃我個人比較鍾意豬五花,易咬啲,油份多啲香啲,豬肉味亦比牛五花濃我覺得呢排醬有少少畫蛇添足,其實食返肉本身原味就夠,我就落左檸檬汁,解返個油膩感食完成過個程好滿足,夠飽,又唔貴,$59成個set抵食到爛,仲要唔差喎,係個海帶湯淡啲
入到去坐低,首先想讚下個男侍應有禮貌
火力自己較啦,我就唔用最大火,我嫌佢太猛,好易燶
嘩...燒完同飯一齊食,啲油入哂飯度,好香口架
牛五花我嫌難咬,但燒完就有油香,肉味都濃