2024-06-09 166 瀏覽
放假諗住放縱一下食餐好嘅😆 我就揀咗去中環喜多嬉嘅任食生蠔放題😍$538 特選生蠔放題(2小時)呢個set勁抵,一個價錢已經包咗生蠔、焗蠔、串燒任食,同埋飲品任飲,仲有其他唔同嘅菜式,睇我樓下詳細介紹啦🫶🏻時令海鮮湯🦐一坐低店長就上咗個時令海鮮湯俾我哋,佢用茶壺同茶杯上,好精緻😍 入邊仲有好多唔同嘅海鮮,好似蝦同蜆肉咁🥰 仲用咗蠟燭坐熱佢好細心❤️喜多嬉時令懷石八品🍱呢個同樣好精緻, 有八款唔同嘅前菜,醃蕃茄仔、蟹肉昆布、帆立貝三文魚刺身、燒白鱔、免治雞肉棒、燒明太子配薯蓉、吞拿魚蓉、蟹肉啫喱,我自己就最鍾意蟹肉啫喱,因為佢個賣相好靚,加上用高湯整成啫喱,配上蟹肉,口感好豐富🫶🏻任食喜多嬉生蠔🦪(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)我自己就最鍾意柚子啫喱,酸酸甜甜嘅味道同生蠔好夾👍🏻 我平時唔鍾意食蔥花,但估唔到同生蠔食起上嚟嘅味道又會咁balance🫶🏻任食焗蠔🦪(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)推介蒜味同埋辣蒜,酸味令到焗蠔更加突出,而焗過嘅蠔口感食落去更加Juicy❤️任食時令串燒、炸物、小食另外佢仲有好多唔同嘅串燒,炸物可以叫,我哋就叫咗幾款唔同嘅串燒🥰牡

$538 特選生蠔放題(2小時)

時令海鮮湯🦐

喜多嬉時令懷石八品🍱

任食喜多嬉生蠔🦪
(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)

任食焗蠔🦪
(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)

任食時令串燒、炸物、小食

牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
主食都可以揀其中一款,我就揀咗烏冬,唔好睇佢細細份,裏便都超多蠔👍🏻

飲品任飲&甜品一份
飲品都有超多選擇加,有乳酸飲品、梳打、又有茶可以揀❤️