2023-06-08 59 瀏覽
這兩天在銅鑼灣逛街,太想吃烤肉,被朋友帶著來吃了這家一人食燒肉!誰知道發現下午餐有半價優惠且餐廳冇加一 好抵食,連續來了兩天!😂除咗有好抵食嘅燒肉套餐,仲可以因應食量單點燒肉,想每款都試下,可單點幾款燒肉,再單點炸物、雪糕、甜品,就好似我同朋友,叫了一個套餐,紫菜飯加大,因為每個套餐可以另外用半價加購一款肉。之後單點了好多不同款的肉餐小食,咁就可以乜都試哂😎等待上菜時,己經在研究哪款醬汁及調味料比較好味,一整盤應該有數十款,還是喜歡甜味的燒肉醬汁。最盞鬼嘅係,試啱仲可以單支購買醬汁返屋企!皇牌推薦:美國牛頸脊+美國牛小排套餐牛頸脊牛味重,油脂適中,配飯一流!牛小排紋理分明,肉質更有口感!我試左7-8 款肉也覺得套餐這款肉質質素最高~紫菜飯套餐加配的紫菜飯,大家一定要試下!米飯是珍珠米來的,勁滿的紫菜,100-300g飯任選,400g才加$2,細食的朋友仔絕對可以share! 澆上燒肉汁配上一塊燒肉,再滿足不了!隨餐仲送枝豆或沙律🥗單點追加:牛胸腹 - 油花清晰,以薄切就咁快燒,入口肉味濃郁;牛小排 - 色澤均勻,肉質軟腍,好好食;牛舌-牛舌厚薄適中,不會韌!西牛五花- 愛油脂感嘅可嘗試

皇牌推薦:美國牛頸脊+美國牛小排套餐

牛頸脊牛味重,油脂適中,配飯一流!
牛小排紋理分明,肉質更有口感!
我試左7-8 款肉也覺得套餐這款肉質質素最高~

紫菜飯

隨餐仲送枝豆或沙律🥗

單點追加:

牛胸腹 - 油花清晰,以薄切就咁快燒,入口肉味濃郁;
牛小排 - 色澤均勻,肉質軟腍,好好食;
牛舌-牛舌厚薄適中,不會韌!
西牛五花- 愛油脂感嘅可嘗試一下,油花從烤肉嘅火光可見;
海皇三鮮 - 一隻甲羅燒一隻虎蝦一隻扇貝,真心推薦日本甲羅燒,燒10分鐘左右即可,香氣撲鼻,蟹膏十分creamy,配米飯是最佳拍檔!試過保證難忘!虎蝦和扇貝也很OK!

還有最特別的是,店鋪提供日本電解還原水,可以自助添水飲,感覺超健康!