2020-01-08 82 瀏覽
今日同家人黎到泥涌食晚餐,見到有一間冰室環境乾淨舒服,所以就揀左呢間食。一入到去店員禮貌好好帶我地入坐,原來依間冰室算係新開冇幾耐,唔怪之得環境好新好乾淨。打開餐牌,菜式都算係好大路,間唔中有d特式小菜咁,所以都問下店員,店員就開始介紹菜式同推介主打,感覺親切好客,最後以下幾味菜:1.杏汁白肺湯首先叫左個湯,本身鐘意杏仁,而呢個湯杏汁味超濃又夠奶白,豬肺乾淨冇血味,湯唔會飲到有內臟味道,推介!2.古法羊腩煲冬天黎到緊係叫返個羊腩煲,羊腩夠淋夠入味一咬就開,其他配料都好正好入味,食到暖粒粒!3.金牌乳鴿皇上枱時已經好香,食落有好多層次既香料味,皮脆內香入味,抵食!4.椒鹽九肚魚聽店員講好多人叫,所以試下,果然好味!入口外層脆卜卜,內裡軟綿綿,口感豐富,而且調味適中,咸咸辣辣香香脆脆,食完一碟都覺得唔夠喉!5.咖喱脆皮牛腩見到呢個名好得意所以叫左黎試,原來係每舊牛腩上左炸漿黎炸,上菜好細心咁分開左黎上就唔係淋哂,牛腩好大舊但食落都好入味而且唔會咬唔開,女士都可以好輕易咬開分幾口食,唔錯!咖喱就好重香料味,同牛腩好相配。6.豉椒炒蟹店員話今日時令海鮮蟹好靚,而且可以自選煮法,最後揀左豉椒炒。

1.杏汁白肺湯

2.古法羊腩煲

3.金牌乳鴿皇

4.椒鹽九肚魚

5.咖喱脆皮牛腩

6.豉椒炒蟹
店員話今日時令海鮮蟹好靚,而且可以自選煮法,最後揀左豉椒炒。上枱靚仔,入口亦有驚喜,果然靚蟹,肉質實同飽滿,而且肉味好鮮甜。店員果然冇介紹錯!

最後總結,雖然係新餐廳,但食物水準不錯,上菜都算快,服務亦好滿意,會留意客人喜唔喜歡餸菜,應該係有心想做得更好!抵讚!