2009-07-30 103 瀏覽
見到下面的食評, 今日特登去試, 下午5點多, 人不算多, 但裡面的枱已滿人, 只有近門口的2張枱, 可能近出麵位及門口通道, 這2張枱跟出麵位有一段距離, 很濶落, 雖然幾個阿姐全都圍在出麵位處, 坐得還很舒服.叫了鯪魚球加牛筋雙併米(HK$16), 一次過試哂我想食的, 不出一分鐘便到 , 鯪魚球應是剛淥好, 咬下去很彈牙很熱, 完全唔腥, 我見有個阿姐在我枱上加調味後吃, 還問其他人好唔好食, 就更加肯定是新鮮做及新鮮煮好, 今次來的時間啱啱好. 牛筋很"淋"很入味, 腩汁好味, 而且個湯都好熱, 但米粉份量比其他店少了些, 不過以這個價錢來說, 有這個質素已很超值. 臨走時見到有個阿姐拿了2袋通菜出來, 不是樓下說只有生菜供應, 我想這店可能是每天只預備一款菜. 如果不是因為個肚唔舒服, 今餐加多碟菜便更完美了.

2009-07-30
  • 鯪魚球