2017-06-08 73 瀏覽
同男朋友慶祝拍拖周年紀念,希望找一間環境高尚食物水準不錯既地方慶祝,順便用下匯豐信用卡晚市套餐既優惠。按照匯豐信用卡既條款,折扣後個價錢真係好抵食,$300左右有7道菜,打電話訂位同餐廳確定個優惠後就confirm。收線後1分鐘內會收到餐廳send whatsapp黎confirm訂座,仲會send埋餐廳既資料比你參考,值得一讚!七點半來到餐廳,客人數量唔多,只有幾位白領人士飲緊紅酒傾緊計。餐廳環境富有西方特色帶點家既感覺,音響播緊歌好似聽緊live music,尚算舒服。套餐一共有7道菜,每個course會慢慢上,想你慢慢食唔駛食得咁急,享受一下同愛人相處既時間。雖然係煙三文魚,但入口細味會食得出個分別,肉質滑溜帶少許松露味,呢個開胃菜好似幾一般,食落覺得又有水準,令人會期待其他菜式。黑松露野菌湯好滑溜,啖啖菇味會係口中停留幾秒才散去,十分不錯。食完雪葩會有人問你份三文魚半生熟O唔OK,唔OKAY就會煮熟一點。半生熟我地都OKAY,煎得剛好,肉質比較軟綿,千島蛋黃醬好好味,男朋友仲問人有冇得就咁買個醬!另一份就係紅粉燒海虎蝦,有點BBQ既風味,薯仔反而令我印象深刻,好入味好好食。食埋

食埋甜品就叫埋單,張單上面寫左happy anniversary,望落簡單既祝福,其實好易令人會開心。
2017-06-01