2017-03-19 344 瀏覽
原來😳兆萬近日又開左間新既放題,位於三樓,最重要係佢有依家好興既「磯燒海鮮」。一開始同男朋友去旺角行街,其實無諗住要食放題,都係諗住HEA下HEA下食一餐,其實行到兆萬,經過見到呢間放題真係幾抵,未計加一,晚市都係HKD15X,加埋一就HKD2XX一位,呢個放題價錢係旺角黎講,算係平價,仲要有得磯燒海鮮,所以吸引左我地去食。入到去,座位比我想像中闊落,餐廳有一半都有卡位同沙發,唔似一般既放題,除左大台,其他都好窄,袋都放係大脾到,只為了食,但呢到感覺都幾舒服,亦沒有好急促趕你走既感覺。第一輪既刺身,都係D大路野,我地分別叫左三文魚、吞拿魚、劍魚腩、八爪魚、有頭甜蝦、象拔蚌、黑烏貝、榮螺片同虎蝦。整體刺身都幾新鮮,但賣相我就覺得可以更好,起碼賣相好D,人都開胃D。三井沙律,上面有一整隻溫泉蛋,味道都唔錯,食下D沙律仲可以減少罪惡感。哈哈!燒物系到,亦都令我幾驚喜。必叫係「鹽燒牛舌」,食落去一D都唔_,口感不錯,食落都幾惹味。我地仲ENCORE左一次呢!!除左牛舌,我地仲叫左雞翼、汁燒帶子串、鹽燒虎蝦等,整體都唔錯。 不過帶子串燒完縮左水,變得很的骰呢lol!來到最重要既系列 - 「磯燒海

燒物系到,亦都令我幾驚喜。

來到最重要既系列 - 「磯燒海鮮」
我地叫左海蝦、青口、蟶子、半殼生蠔、清酒煮蜆、蓄薯仔同菠蘿。其實仲有更多既海鮮,不過有D就要另外收費了。
生蠔睇落都幾大隻同肥美,好快直接食生蠔呢!
另外,蟶子都唔錯,好鮮甜清爽。
仲有、燒菠蘿時記得唔好忘記佢,因為佢好似燒焦呢! 如果整得好,好多汁,好食!