2023-04-17
屋企附近有千之味壽司,唔想煮飯時叫外賣壽司喺屋企舒舒服服等開餐最爽,買滿$300就免貴送貨,我哋依啲小家庭都享用到🤩佢哋有唔同既壽司盛盒或拼盤,人多或者懶得逐款點就啱晒。今次我地叫左一set 拼盤另加單點生和熟既壽司,唔食生野既囡囡都可以一齊食。🍱壽司拼盤C共12件都是火炙壽司,有左口魚、鰻魚、三文魚腩、芝士帶子、芝士三文魚、芝士蟹棒各2件。我最喜愛當然是肥美的三文魚腩,炙燒後更添油香;左口魚平時較少機會食到,薄薄地但有獨特魚香,味道較清新。🦀軟殼蟹飯卷一客4件每人一件剛剛好。軟殼蟹都幾大舊,即使擺耐左都保持脆口,加上青瓜和蟹籽,口感豐富又清新。單點了劍魚腩壽司🍣,兩件$28好抵食,好喜歡劍魚的味道和帶爽口肉質。🐟油甘魚壽司也很高質。推介埋特大赤蝦壽司🍤,真係好巨型,蝦肉新鮮黏稠,稔軟順滑,好滿足。芝士熟蝦壽司點俾小朋友既,2件$22好抵,連埋本身拼盤既芝士火炙蟹柳,有壽司食小朋友最開心🥳
🍱壽司拼盤C
🦀軟殼蟹飯卷
🐟油甘魚壽司也很高質。