2018-10-01
早兩日男友想出觀塘買野行街,於是第一時間諗起食呢間!我地已經第3次黎食架啦!店舖位於工廠大廈,夜晚上去要登記姓名,門口保安呀叔聽到5根已經知係黎食野。我次次黎都唔洗等位但坐坐下一樣會滿哂人! 佢地會開4人位比2人坐,相當闊落!2個人叫左4樣野加杯飲品先黎係黑豚石鍋飯呢個等黎親都叫,事關佢石鍋熱騰騰,豚肉非常入味,撈埋佢啲醬汁配菜一齊食,一百分咁開胃! 不過由於太肚餓同好香,原諒我唔記得相機食先再黎就係呢個明太子蛋卷又係黎親必點,超大份,蛋香味夠哂,即叫即整,入面好滑,仲要有唔少明太子吊下味!正呀芝士年糕呢個即炸其實都唔錯,外脆內軟,個心好煙un,芝士味好足,絕對好食過放題店食果啲!不過又未至於係店舖必食既,如果想叫小食黎飽肚都可以考慮下!最後一款食物獨島之戰其實姐係小食拼盤,比較少人叫,等得耐,雖然佢即整,不過味道就一般般啦,大家叫返佢啲招牌菜就會接木食好多!呢杯叫秋天的童話其實佢係柚子沙冰配雪碧黎既,好大杯,50幾蚊夠哂兩個人飲,柚子味好足,推介!間舖頭仲有好多唔同既炸雞同鍋,兩個人未能夠一次試哂!但總結而言,佢啲野食一啲都唔貴,款式多又即整,十分推介,我會再黎繼續試唔同野食!
2個人叫左4樣野加杯飲品
先黎係黑豚石鍋飯