2017-12-23 528 瀏覽
平日好少到洪水橋,今日特登帶屋企人黎哩間社企餐廳試聖誕大餐! 今次3人行都唔過千元(出面食一定唔得囉),仲有大大隻龍蝦、牛扒,真係社企先做到,叫左個兒童餐俾BB, 有蝦有火雞腿,都只係98蚊,都幾抵食!先講龍蝦質素,個餐有2隻,size大隻,焗得香口都幾彈牙,配上帶子同伴菜。我嘅牛扒order了6成熟,上枱時剛剛好,肉質軟腍,以女仔嘅食量黎講係超大份,一班人share都得,跟餐有Fruit Punch送,前菜煙火雞柚子沙律,火雞肉我麻麻地反而好鍾意柚子沙律,酸酸地作為開胃菜好合適,老公點了煎鵝肝, 因為兩款前菜任揀,咁兩個人梗係叫哂兩款黎試啦。最後甜品係Christmas Pudding作完美句號,甜品都做得唔錯。估唔到社企的食物質素拍得住酒店級,而且價錢比港九區餐廳平一大截,我地食嘅聖誕套餐都只係$268/位,抵食推介!

前菜沙律
2017-12-23
3 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節