2019-06-10
聽聞已久尖沙咀山景閣自助餐又平又抵食,心儀好耐可惜一直未有時間一試。最近朋友訂左位終於可以去食返個lunch buffet ,一試下果然名不虛傳!首先當日我同朋友係兩個人去的,一坐低就送左一盤八隻大生蠔!又大隻又新鮮,淨睇賣相已經夠滿足,食入口肥美多汁夠新鮮,真係冇得頂!老實講,淨係呢幾隻蠔已經值回票價。其他食物都有好多選擇,我自己好中意食佢地d青口同凍蝦,特別係d蝦,夠爽夠彈牙,數唔清食左幾多隻。熱葷我個人推介炒蜆,個汁夠惹味,但又唔會太過咸,抵讚。另外生滾粥我同朋友都一人食左一碗,粥底唔錯中意食粥嘅朋友可以一試,拍得住傳統粥店質素。甜品方面選擇都相當多,中意食甜野嘅朋友一定有合心水選擇。個人特別推薦佢地個黑森林蛋糕,好香濃的朱古力味,好味但又唔會一味得個甜。總結個人認為以呢個價錢有咁多野食而又有咁嘅水準,相當抵食,大家一定要試下!