2020-03-10
今日去堅尼地城搵個朋友,走既時候見到已經六點,諗住順便喺附近食埋先返屋企,見呢間餐廳門口有好大個廣告,做緊3週年限時優惠,芒果糯米飯3折,勁吸引,就入左去試!因為時間尚早,鋪內冇咩人,靜靜地,坐得好舒服!店員好有禮貌咁介紹而家做緊優惠,船麵餐配手工啤同蝦餅,船麵可以㨂龍蝦,個餐好優惠!不過我哋唔係好想食麵,最後叫左椰子雞湯、青咖喱牛、蝦餅、飛天通菜、蛋包金邊粉、芒果糯米飯同飲品!蝦餅比想像中大碟,食完都飽曬咁滯😂而個醬就偏甜!青咖喱好香,牛好嫩,個汁撈飯好正!飛天通菜都好味!椰子雞湯好多料,好好味!芒果糯米飯,白糯米好棉好正、黑糯米偏硬,還可以,芒果略酸,可能唔啱時節!杯芒果特飲偏淡,還可以!由於眼闊肚窄,叫得太多,金邊粉已經食唔落,我地打包返屋企,第二日翻熱食都仲係好味,我諗即場食仲正!