2016-11-16
呢排多人生日真係飯局多的是,今晚又去食蒸氣煱,地點係新蒲崗,不難找。同朋友思前想後,都係決定叫套餐抵食啲,於是就叫左任揀任食任飲海鮮餐。呢個餐包左粥底、燉湯、小食、海鮮三款、同埋任叫其他食物、點心、飲品咁,其實真係好抵食。以下同大家介紹幾款精選。燉湯推介係西洋菜生魚燉陳腎,侍應一打開個燉盅蓋我已聞到陣香味,好足料,同埋飲得出係無味精既,好香濃,好開胃。小食推介係乳鴿,佢呢度啲乳鴿一啲都唔細隻,而且皮脆肉嫰,唔會好鞋口亦唔會炸到好燶,好值得一試。海款推介聖子、石蠔同扇貝。聖子相當大隻,而且有啲粉絲底加少少蒜頭,相當香口。石蠔都好大隻,好似平時食果啲桶蠔咁大隻,好新鮮咁原隻蒸,原汁原味。扇貝亦係好新鮮,而且肉質相當厚肉,正。飲左佢地三枝大啤,值門票價。
飲左佢地三枝大啤,值門票價。