2019-01-14 76 瀏覽
今日做冬咁開心, 咁就一於落街食啦, 揀咗喺親戚附近嘅一間酒家度食蒸氣火鍋, 因為親戚第一次食, 就等佢開心一下啦, 佢都食得非常之開心, 因為可以自選海鮮, 有多款選擇, 我哋選擇咗大元貝, 鮑魚, 蟶子, 同埋筒蠔, 佢最鍾意就係鮑魚, 所有海鮮都正, 蒸時間啱啱好好 都係有賴員親自為我地蒸, 值得一讚!鮑魚爽口, 有啲蟲草花做TOPPING, 非常之入味, 另外元貝, 佢嘅汁非常之鮮甜, 筒蠔大隻, 咬落去 好creamy之後就可以任食其他嘅嘢食, 最正嘅就係佢嘅馬拉糕, 非常之鬆化, 入口即溶另外再食埋佢嘅粥湯底,  入口非常之甜鮮, 有晒海鮮既精華, 有啲潮州粥底嘅感覺,這一晚做冬我親戚非常之滿足, 非常之滿意