2022-08-03 1843 瀏覽
呢間餐廳係小妹第二次幫襯,嚟得第二次當然有啲原因嘅~我同上次一樣,叫咗藥膳麻油雞米線($57)。男友就叫咗未叫過嘅香辣藥膳牛肉湯米線(中辣)($72)。另加兩杯凍檸茶(每杯加$8)。其中一個有返頭嘅原因,就係上菜夠快,3分鐘內就有得食,男友唔使趕頭趕命就倒碗麵落肚再衝返公司。藥膳麻油雞米線一上檯就好香麻油味。份量唔少,女仔未必食得哂,我俾咗2件雞同1/3米線男友都夠哂飽。雞好滑,有3件係髀位,其他位置都唔算多骨,而家仲幾滑😋食米線最怕唔煮得過淋,呢度嘅米線滑得嚟又有啲煙韌,不知不覺就清哂。至於個湯可以放心飲,我兩次飲完都冇口渴,唔錯。男友叫嘅香辣藥膳牛肉湯麵線(中辣)一上檯就搶飲頭啖湯😜中辣嘅辣度係X仔嘅10小辣咁上下,唔食得辣嘅我都絕對handle到,鍾意食辣嘅朋友可以直接叫大辣~呢個麵嘅牛肉係牛肋肉嚟嘅,有成4-5大嚿。食咗一嚿,我覺得可以再淋啲,但都入味嘅。蘿蔔冇試唔知點,但男友冇特別講乜就應該冇大問題。至於檸茶就中規中矩,大大杯好抵飲~環境就唔錯,我地都高大,坐卡位一邊都完全唔迫,係冷氣大咗啲,不過我地都好怕熱所以冇問題。服務都唔錯,一入門口有問清楚係食米線定火鍋。上菜另外俾多
呢間餐廳係小妹第二次幫襯,嚟得第二次當然有啲原因嘅~

至於檸茶就中規中矩,大大杯好抵飲~

服務都唔錯,一入門口有問清楚係食米線定火鍋。上菜另外俾多個碗仔用嚟裝骨,整體服務都到位。

如果想食個相對經濟嘅quick lunch,呢度絕對係好選擇~~

香辣藥膳牛肉湯米線、藥膳麻油雞米線

2022-08-02