2018-07-17 254 瀏覽
星期日上左去慈雲山 聽啲朋友講而家嗰邊好多嘢食 行完慈雲山廣場落到下面嘅橫街見到有一間阿翁上海館 六點幾已經好多人食 我諗應該唔錯掛 所以入去試下睇佢啲餐牌好多嘢食 種類好多而且價錢仲好平叫咗個水晶餚肉 餚肉整到一層啫喱一層肉 加啲黑醋好好味花雕醉雞 啲份量都好多好大碟 醉雞整得幾香同滑 有酒味食上海嘢點少得小籠包同埋擔擔麵嗰度個夥記好好 提我地小籠包可以同擔擔麵轉套餐 兩樣嘢加埋都係48蚊 抵食小籠包入面係有湯嘅同埋啲肉都頗滑個四川擔擔麵轉咗套餐都好大碗 個湯都做得好夠濃味 麵亦剛好唔會太淋其實本身諗住叫小籠包就算 但落單嘅時候見到餐牌上海菜肉雲吞五隻都係28蚊 又忍唔住叫埋值得一讚就係菜肉餛飩既皮同小籠包一樣 好滑同唔會太厚再食埋百頁結烤肉 真係飽到頂上心口 即使見佢啲甜品又平又多款都已經飽到食唔落 唯有下次有機會再試
睇佢啲餐牌好多嘢食 種類好多而且價錢仲好平
叫咗個水晶餚肉 餚肉整到一層啫喱一層肉 加啲黑醋好好味