2020-02-01 29 瀏覽
今次去到一間位於佐敦既西餐廳食飯,今次同朋友因為太得閒而周圍行,眼見附近既鋪都關左門,無咩燈著,行行下睇到呢間好似黑暗中的曙光既餐廳。餐廳感覺上係新開張,地方唔算大,有大約10張檯。是日餐湯有少少特別,平時會另外放個包係碟到比你自己鐘意浸湯食就浸黎食,唔鐘意就唔浸,呢到係會成個包放左入去湯到。洋蔥感覺已經煮到出哂味,就甘食既話唔會太強烈既味道,反而係個湯到會飲到淡淡既洋蔥香。再黎嗌左一粉一飯,望落好似好細碟好少甘,但其實份量都夠食。意式蕃茄醋汁意大利飯個飯幾值得推介,上面有一堆芝士以為食落好膩,但因為有蕃茄同埋醋汁,酸酸地好解膩,夾埋食一D膩既感覺都無,仲越食越停唔到口。蘑菇牛柳意大利麵意大利麵上面鋪滿芝士,加上用忌廉黎煮,成碟野都好香。但感覺都有少少膩。牛柳唔係全熟,肉質好嫩易咬。見到餐廳出面好似有張BAR檯但未開放,我諗遲下會開放埋出黎比人坐係出面食或者飲下酒。

餐廳感覺上係新開張,地方唔算大,有大約10張檯。

再黎嗌左一粉一飯,望落好似好細碟好少甘,但其實份量都夠食。

意式蕃茄醋汁意大利飯

蘑菇牛柳意大利麵