2018-10-30
元朗小西餐廳收工經過雞地個邊又想食下西餐 記得之前朋友講過話story steak & pasta啲食物唔錯 就決定去try try兩個人嗌左兩個main一個小食同兩杯野飲 share食份量啱啱好唔會太飽 main係會跟埋餐湯、餐包同野飲 真係幾抵分別嗌左磨菇湯 會食到磨菇茸架 味道可以再重少少南瓜湯 香濃幼滑好味道無諗過呢個價錢 份牛扒都甘大碟 我地叫左5成熟 味道唔錯 牛肉剛剛好 我地嗌左美國安格斯西冷牛扒加薯條$138第二個main就係牛肝菌鵝肝意大利飯$108鵝肝入口即溶配埋啲飯成件事好match 小食就叫左呢個蜜糖芥末煙三文魚$32第一次食煙三文魚配芥末sauce又係出奇地夾 可以試試野飲就嗌左鮮奶綠茶🍵味道不錯唔會太甜 可能我重口味 覺得可以再濃d 特飲另加$10環境黎講都幾大坐得舒服 我夜晚9點先入去食 都仲有三分之二既枱係坐滿人 睇黎都好多人中意係到食晚飯如果大家糧尾又或者想平價食餐好食既西餐可以一食呢間(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
分別嗌左磨菇湯 會食到磨菇茸架 味道可以再重少少
南瓜湯 香濃幼滑好味道