2020-12-01
<<Daily 豬仔尋食記🐖>> 早排呢間餐廳一開,日日都要排隊等位,知佢係岀面都有好多分店,而家進駐左聯和呢個小社區,真係好吸引街坊都齊齊試食!所以多人到爆!而家疫情,就真係少左人堂食,但外賣都仲係好多人叫。而我自己都成日黎,又知佢有轉過下餐牌,就想介紹佢哋一啲必食嘅餐比大家。以前一直都會食佢嘅卡邦尼長通粉,但呢排我知佢哋新岀左溫泉蛋牛肉飯,同鰻魚飯同埋鰻魚炒飯,每款都好吸引,所以我都試過。因為某啲原故,真係太耐冇食牛肉飯喇,所以呢到有,都忍唔到!佢嘅溫泉蛋做得幾好,每次都係熟度啱啱好!牛肉飯係真係要加溫泉蛋啲蛋汁先正!☺️🤤同埋嗰個牛肉飯嘅牛肉汁係都幾有牛味,但係就唔係好濃味,而啲洋蔥就切得比較幼細!但係就唔係好林身,係爽口個種,但都好味!不過佢哋就真係偏細碗,女仔食可能啱啱好,但係男仔可能真係未必夠食!佢嘅鰻魚飯都幾好食,但係就冇乜特別,同出面普通嘅差唔多,炒飯都做到粒粒分明,佢哋啲飯都係用咗嘅都係珍珠米,每粒炒飯都會有豉油汁,不過就唔係好食到鰻魚,但都有鰻魚燒汁嘅味,所以如果鍾意食鰻魚嘅話,我建議照叫鰻魚飯,真係啖啖肉會比較好啲!😋🥰如果唔鍾意飯食
如果唔鍾意飯食嘅話,我自己都幾推薦佢一個炒烏冬,係佢哋用嘅烏冬來讚岐烏冬,比較彈牙,唔會有酸味,豚肉炒烏冬就比較出色,佢另一個龍蝦汁炒烏冬,我就冇咁鍾意佢個味,不過佢個炒烏冬真係有時候炒得太油,所以會有啲太膩,但佢啲配料切得好柔細,配合返個烏冬一條條嘅型,有啲心思!🤩
而我自己有時都會外加啲小食,好似追加$10就會有三隻炸餃子,或者炸雞翼,同炸西蘭花咁。餃子真係炸得香脆,裏面呢肉都好多,剩下的薑絲,會有唔同咬口,加上佢會加少少甜豉油,會令到成個餃子提味。而佢炸雞翼,每次都係新鮮炸,所以都要等幾耐下,佢有分辣同唔辣兩種味,一般佢都炸得好香脆,好好味。小食來講呢個真係抵食,所以大家要個餐不妨加多個小食!正🥳🥳
講真呢度到算抵食而且好食,所以我放工會選擇下食佢,加上佢環境企理啲,可以舒舒服服食個lunch or dinner 😋不錯不錯!