2014-02-27
今晚到朋友推介嘅星廚,因為係平日夜晚唔駛等位即刻可以入去,裏面裝修簡潔,一入去已經feel到家庭式經營嘅感覺,好似樣嘅姐妹waitress,收銀嘅媽媽,間中係廚房出黎抖下氣嘅大廚爸爸(只係我估,未經證實係咪家庭),宜家真係越黎越少啦。叫野食,以咁細嘅餐廳,食物選擇都算多,主菜,意粉,飯類大約各有六至八款,我特別想試下$98大豬手,但怕食唔哂所以都係叫咗個意粉。要勞蘇下嘅係落單時個女侍應唔係好識答女仔朋友嘅問題(即邊款多人叫黎食嗰類),呆咗係度,其實唔識答無問題,但唔好一副委屈樣,好似我朋友蝦佢咁。我地叫咗鴨胸香草醬意粉,唔記得叫做牛骨定牛腩意粉同磨菇飽。每日有一款餐湯,睇食評想試磨茹湯同西蘭花忌廉湯,可惜今次係南瓜忌廉湯,雖然未如願,但都好好味。磨茹飽$28四件,暖暖地唔算十分出色,但醬多茹多,好味,可能熱辣辣會更好。我嘅牛腩?意粉$68,好多意粉,好味,試下嚿肉,嗯,好牛腩粉嘅牛腩味,唔算軟熟,分量一定會食飽。試下朋友嘅鴨胸香草醬意粉$48,還好,但我唔好香草嘅青味,又係大分量,可另選黑醋汁。之後有一球雪糕送,今日係vanilla味。星廚比我嘅印象唔算出色,但夠平均同大分量,價錢都吸
我地叫咗鴨胸香草醬意粉,唔記得叫做牛骨定牛腩意粉同磨菇飽。
之後有一球雪糕送,今日係vanilla味。星廚比我嘅印象唔算出色,但夠平均同大分量,價錢都吸引,行開個頭可以再試試。
查看之前的留言 ()