2022-01-02 51 瀏覽
放左學去附近食飯,我地叫左一個西冷配薯條,意式炸烏賊,仲加咗個甜品心太軟。嗌左冇耐,嘢食就已經送咗上嚟啦。意式炸烏賊,其實即係魷魚圈,外層嘅炸衣唔會太厚,係新鮮炸好,熱辣辣拎上嚟,咬落去除咗有表皮酥脆,仲可以食到魷魚嘅彈牙,加埋沙律醬放入口,真係開胃小食嘅好選擇。我哋叫咗七成熟,師傅嘅火候控制得啱啱好,上到嚟唔會太生,又唔會太熟,啱啱好可以食到嫩滑嘅牛肉。配埋薯條,可以點下牛扒上面嘅黑椒汁,咁就一種味道,兩種口感。隔離仲有煙肉同蘆筍,咁就可以balance返,有返啲健康嘅感覺啦。我地仲叫左一個甜品心太軟。餐廳好貼心,見我地食到差唔多先問我地係咪要上,一上薹已經好香,即叫即做,外脆內溶,完全做到流心嘅效果,隔離仲配埋幼滑忌廉和芒果粒,好好味。餐廳的同事經理態度好好,全餐食得好舒服,整體用餐環境感受非常舒適。

嗌左冇耐,嘢食就已經送咗上嚟啦。