2021-04-12 28 瀏覽
經開黃埔做野,見到港鐵站出口有間 #一豆花 有不少人幫襯,原來 #豆腐花 只係$8,仲有8款不同口味,非常抵食。豆腐花可以選擇配不同款式 #糖水,例如紅豆沙、薏米白果、冰糖、桂花冰糖、黑芝麻、綠豆沙,或者加花奶和薑汁。我即時試咗 #冰糖豆腐花 同 #薏米白果豆腐花。豆腐花很滑,我喜歡薏米白果豆腐花很足料,食落清甜得來又有口感。所以我仲外賣其他味道返屋企俾家人,原來豆腐花配 #紅豆沙 同 #黑芝麻 都唔錯👍店內仲有 #豆漿 🥛,大大支都係$10,有4款味道( 無糖、少糖、薏米、燕麥)。豆漿 #豆味濃郁,我喜歡 #燕麥豆漿 和 #薏米豆漿,感覺健康而且比較特別,飲咗有點飽的感覺,減肥時飲啱晒😆。最後見到有 #腐乳,有辣🌶同唔辣,用來炒菜都唔錯。

最後見到有 #腐乳,有辣🌶同唔辣,用來炒菜都唔錯。

• 燕麥豆漿
  • 薏米豆漿