2024-06-19 77 瀏覽
舊同學最近搬咗去九龍灣~所以約咗放工後過去佢嗰邊食吓嘢🍴佢話附近有間餐廳嘅豬手好食又抵食😆肉食系嘅我當然要去試吓啦‼️覺得佢門面都設計得幾chill幾有外國懷舊酒吧feel🥂睇裝修設計以為價位都唔平又估佢唔到啲主食定價都係$100左右.我哋兩個人👭🏻就叫咗一份沙律、豬手、意粉同埋一人一杯嘢飲:🥗沙律我哋揀咗燒牛肉沙律個樣都唔錯,比想像中大份,啲牛肉色澤都幾靚,唔會太乾👍🏻主菜嘅🐷麥啤🍺浸香蒜黑椒脆皮德國鹹豬手好抵食平時去德國餐廳食起碼都$200+起跳,呢度$98咋😍不過優惠價係限量供應,早放工要去試吓呀😆豬手個外皮好脆,啲肉就仲保持到嫩嘅口感,唔會鞋口,同埋佢哋畀個醬嘅量都唔孤寒,大大兜任你點❤️意粉我哋就叫咗辣辣哋嘅蒜香紅椒藍蟹肉🦀蝦肉🦐扁意粉🍝意粉口感唔錯,唔會太軟身,同埋個人覺得冇汁意粉都幾考廚師功力,個調味要好精準,呢款做得唔錯😆👍🏻嘢飲方面,朋友就飲凍檸茶,我就飲咗杯紅石榴鮮橙梳打🍹個色幾靚幾似cocktail sunrise,飲落幾fresh個人建議:唔太大食唔好叫set🤣太多會食唔晒,呢度啲嘢食好大份,我哋呢度叫咗唔多款都唔係好食得晒🙈甜品都食唔落冇嗌.🍴SuperNorma
舊同學最近搬咗去九龍灣~
所以約咗放工後過去佢嗰邊食吓嘢🍴
佢話附近有間餐廳嘅豬手好食又抵食😆
肉食系嘅我當然要去試吓啦‼️
覺得佢門面都設計得幾chill幾有外國懷舊酒吧feel🥂

睇裝修設計以為價位都唔平
又估佢唔到啲主食定價都係$100左右
我哋兩個人👭🏻就叫咗一份沙律、豬手、意粉同埋一人一杯嘢飲:
🥗沙律我哋揀咗燒牛肉沙律

個樣都唔錯,比想像中大份,啲牛肉色澤都幾靚,唔會太乾👍🏻
主菜嘅🐷麥啤🍺浸香蒜黑椒脆皮德國鹹豬手好抵食

意粉我哋就叫咗辣辣哋嘅蒜香紅椒藍蟹肉🦀蝦肉🦐扁意粉🍝