2018-01-09
又係去咗旺角行街,今次去咗近旺角東嗰邊食越南野, 6點鐘到都已經好多人,餐廳環境夠光猛,但係晚餐時間,可能需要搭枱。我哋兩個人叫咗兩個面同埋三款小食仲有兩杯嘢飲,買單都係$300 ,都幾抵食。豬扒撈檬,上面勁多豬扒喺度,幾乎擒住晒成個麵,而且煎過嚟,好香,下面有青瓜花生蘿蔔,佢呢一款嘅檬粉粉比較乾身,我建議可以加多一點魚露。半生熟牛肉河$48,生牛肉係肥牛嚟嘅,啖啖肉啱晒老公,我試咗一塊熟牛肉,係似牛展嘅口感,個湯底都唔錯,河粉嘅份量都多燒雞半隻$68,雞肉夠滑口,而且肉嘅比例都幾多,旁邊有一個醬汁,第一次見,不過都唔需要點醬汁已經夠味道,而且外皮燒到好香口豬頸肉,豬頸肉好爽口,上面放咗一啲炸蒜片,肉嘅味道已經好足夠,份量都幾多豬肉鮮蝦紙米卷$48,原來佢係分開兩件係豬肉,另外兩件係黑,豬肉原來係肥豬肉,啱晒我公式,我自己個人就鍾意下。椰青,好大個而且好清甜,而且入邊嘅肉好易就刮到出嚟,好滑好好食