2020-03-30
經過CityU附近,本來諗住去canteen食個快飯,但特然聞到清真食品香味,搞到口痕想買個Kebab食,所以就入去Cafe 5380(即Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria), 點知行到入去發現雞肉Pizza勁大件勁足料,所以就改變主意食Pizza la咁行入去店員都係南亞裔朋友,十分友善同埋Helpful,唔會因為語言而難以溝通,另外由於而家疫情影響,入去order即使係外賣你都要記得配戴口罩同埋量體溫,大家記得配合番la~咁講番個Pizza,其實就幾香既,餅底有少少脆邊,中間有勁多雞肉同蕃茄,同埋佢38蚊其實係勁大塊,同塊面差唔多咁大。咁首先咬開餅底,好足料好實,同時餅底幾香,可惜既係雞肉比較乾身同比較柴,茄醬都因為焗得耐而有少少變乾左,令到咬落去會比較實同埋乾,平日唔鐘意食麵包既朋友應該會好難頂,但由於我鐘意食麵包,就感覺十分飽肚同抵食,但當然稱唔上話好好食啦,但以呢個價錢黎講都算係合格la都叫做,歡迎大家行過試下啦