2023-04-27
今日放假同friend 揀左一間專門食米線既店(愛上米線), 餐廳裝修簡單,座位舒服,設計好有創意,店員都會好有禮貌地介紹餐牌同特色米線。呢間餐廳係先點野食同付款,餐廳提供多款米線,種類多元化,亦提供飯類選擇。今次點左一個好抵食嘅二人套餐,套餐包括兩個主食和兩個小食同飲品。豪得起 - 我揀咗小辣,湯底辣得好惹味,辣味有後勁- 配菜非常豐富足料,有炸豬扒,鹵水雞翼,金菇菜,鵪鶉蛋,貢丸- 豬扒大大塊,煎得好香口- 鹵水雞翼好入味;貢丸大粒彈牙- 米線好爽滑,份量好充足,大胃王都夠食濃濃的爱 - 雞柳肉質嫩滑,瘦得來又不會好老- 加咗炸黃豆好香脆,層次口感更豐滿,整體更香口惹味- 加咗清新嘅青瓜絲又可以平衡返整體油膩感麻辣爽脆豬耳- 豬耳每條大小均稱- 口感爽脆有咬口,唔會好肥膩- 配上麻辣汁非常開胃惹味微辛蒜香雞翼尖- 雞翼尖醃得好入味,充滿蒜香味中間帶少少辣時令清甜時蔬- 唐生菜翠綠清甜鮮檸檬特飲- 檸檬酸酸味味好開胃,夠晒凍好解辣又refreshing檸檬柚子蜜呢款熱飲夠晒滋潤,清新解膩總結來說,餐廳食物種類豐富,真材實料,價錢相當抵食,仲新推出有啤酒飲,下午茶餐仲抵。
豪得起
[至尊大大碗麻辣湯米線]
- 我揀咗小辣,湯底辣得好惹味,辣味有後勁
- 豬扒大大塊,煎得好香口
- 鹵水雞翼好入味;貢丸大粒彈牙
- 米線好爽滑,份量好充足,大胃王都夠食
濃濃的爱
[花生芝醬麻辣擔擔撈米線配滑雞柳]
- 花生芝麻醬好香濃花生味,醬汁濃郁,慢慢可以品嚐出麻辣嘅味道,後勁越嚟越強勁, 撈米線好正
- 雞柳肉質嫩滑,瘦得來又不會好老
- 加咗炸黃豆好香脆,層次口感更豐滿,整體更香口惹味
- 加咗清新嘅青瓜絲又可以平衡返整體油膩感
麻辣爽脆豬耳
- 豬耳每條大小均稱
- 口感爽脆有咬口,唔會好肥膩
- 配上麻辣汁非常開胃惹味
微辛蒜香雞翼尖
- 雞翼尖醃得好入味,充滿蒜香味中間帶少少辣
時令清甜時蔬
- 唐生菜翠綠清甜
鮮檸檬特飲
- 檸檬酸酸味味好開胃,夠晒凍好解辣又refreshing
檸檬柚子蜜
呢款熱飲夠晒滋潤,清新解膩