2019-01-15
紅磡好多好嘢食,今日行過見到街邊有間安安靜靜嘅餐廳,唔多人啱同老友傾計,啲嘢食都幾吸引。主打花膠海參等等魚類製品,有套餐又可以散叫。老闆話遲啲仲有新menu推出。黑板上有廚師推介,係menu紙上冇嘅,菜式可能會定期轉。見呢個湯做緊特價,老闆話包好飲,冇味精,好似阿媽煲嗰啲味,我地就叫左一盅試下。個湯真係好足料,花膠大大件,最重要係冇塑膠味,係海鮮味,係靓花膠黎,好開心。蟲草花,冬菇,雞肉,一樣不少,個湯好鮮甜,應該煲左好耐,真係好飲!小菜清新爽口,賣相都唔錯【皇袍鮑汁飯】個飯係秘制醬汁炒過再林鮑汁,多左啲鍋氣,好似鐵板飯。又係大大件花膠,個炒蛋係滑蛋,色香味有晒!一個飯已經好夠飽,真心推介。【雞湯煨麵】好多雞肉!個麵係闊麵,唔易索汁,唔會太林,味道甜甜地,唔鹹,食完暖粒粒。最後係甜品。表面睇係桂花糕,其實個底有花膠架!最鍾意係佢唔甜,清爽可口,有淡淡桂花香,加埋花膠好彈牙好爽,輕奢甜品兩人埋單$216,食左咁多足料好嘢,抵食
黑板上有廚師推介,係menu紙上冇嘅,菜式可能會定期轉。
冬菇花膠響螺燉雞
小菜清新爽口,賣相都唔錯
皇袍鮑魚汁花膠蛋飯
雞湯煨麵