2023-06-28
👧🏻😋👅🍽✨抵食邊爐 - 食盡牛唔同部位😍-616牛肉火鍋專門店🇭🇰 旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓 🇭🇰-🏠旺角新城附近一帶好多餐廳, 周圍都好嘈, 但上到三樓616有人個寧靜小角落; 鋪面有兩邊, 地方好大, 枱與枱隔得好開, 有返空間感🏠616有唔同刁鑽牛部位可以試, 選擇好多, 仲有限時推介食蘋果大既日本直送信州和牛, 幾十蚊就食到真心抵, 仲要一份份量唔少-🐠信州和牛赤身 $78💯赤身第一時間諗起吞拿魚; 和牛赤身肉質緊緻唔會太瘦, 食落好鮮甜-🦵🏻信州和牛後腿肉 $98✨後腿肉比較多位置係脂肪, 輕輕淥左仲有少少粉紅色入口即溶, 肉質超嫩滑-🍲鴛鴦沙牛湯底 $82💯湯底選擇唔多, 有呢個鴛鴦都好感恩🤣 貴精不貴多佢又幾高質; 沙牛勁濃, 係真係食沙牛麵果陣味, 而牛骨清湯比較淡可點醬料, 值得一讚入面唔係只得牛骨, 仲有牛筋腩肉勁腍!-🐉吊龍伴 $68✨吊龍伴係我打邊爐all time favourite, 肉味同油香平衡, 質地嫩滑邊爐一流-🫶🏻加拿大艾伯塔牛側胸肉 $58💯牛胸肉一間間似牛五花, 冇切到太薄, 保留返有油筋既口感, 同時肉質都腍-🌾黃金蕎麥 $1
抵食邊爐 - 食盡牛唔同部位😍
🍲鴛鴦沙牛湯底 $82
🐉吊龍伴 $68
🫶🏻加拿大艾伯塔牛側胸肉 $58
🌾黃金蕎麥 $16
✨有幾款冷泡茶選擇, 大推呢個無糖黃金蕎麥茶, 麥味重, 口感清新