2020-02-06
旺角區 食肆林立 一間餐廳 要人流不斷👬 個人認為 食物要好食😍 抵食💰 或者有綽頭🧠🗣 今日去呢間餐廳👨🍳 有齊三個條件-🐂 牛肩肉 200g ($88)家庭主婦 對牛肩肉 一啲都唔陌生 喺超市買一pack 整西蘭花🥦 炒牛肉 經典家常餸🏠 喺度叫牛肩肉 非常抵食 用鐵板上 另外一種食法 牛肩肉唔肥 冇乜筋 肉味又濃郁 啱晒食扒要走肥膏 兼且講求嚼勁嘅我 用鐵板嘅一個好處 係保持食物溫度 牛肉冇血水 小朋友們👧👦 食得開懷 -🍚🥣 白飯 餐湯 (免費)話佢抵食 有原因 除咗牛肉定價公道 前菜 配菜 飲品任食 取餐區隔離 備有特大電飯煲 湯煲各一個 等緊D肉烤熟之際 利用時間 勺一碗湯 邊飲邊等 encore多一兩個round 再添滿白飯 坐定定等食-🥗🍵🥤 泡菜 冷熱自助飲品 (免費)自助餐飲區 冷飲選擇有 菊花茶🌼 洛神花茶 綠茶 如果想飲熱嘢 自己動手 用日本🇯🇵綠茶粉 炮製熱飲🍵一杯 無盡添飲 值得一讚 係佢嘅泡菜 甜酸蘿蔔微辣🌶同埋韓式🇰🇷泡菜 自家炮製 兩個都醃得 非常出色 減低食肉嘅肥膩口感 記得要食 -🥩🍴西冷牛扒
🐂 牛肩肉 200g ($88)
🍚🥣 白飯 餐湯 (免費)
🥗🍵🥤 泡菜 冷熱自助飲品 (免費)
🥩🍴西冷牛扒 300g ($170)
屬餐廳熱賣扒類 鐵板嘅滋滋聲 令件扒香氣四散 未食先流口水🤗 牛扒有D筋 肉同脂肪 分佈均勻 醬汁選擇 黑椒汁 胡麻汁 照燒汁以外 仲有岩鹽 若果有英式芥辣 更理想