2019-09-28
元朗開左間平價鐵板燒, 當然要來試下啦。喺朗屏西鐵站附近㗎咁我哋去到之後等左2分鐘就有位啦,之後要去出邊果報自動點餐機度俾錢叫嘢食嗰個呢。我哋就叫咗龍利柳同埋沙茶豚肉我哋買完飛,係等左陣都仲未有嘢食,然後個老闆就拎住一個炒好咗嘅椰菜絲同埋芽菜俾我哋食嗰椰菜同芽菜都幾爽脆,我忍唔住就食下食下就食晒啲,不過店員好好人, 幫我地添左幾次。之後我地又再試左自助吧的湯同野飲好似係酸梅湯, 不過味道有點怪怪, 淺嘗一啖剛入去時係麵豉湯,不過冇晒lu, 之後羅左紫菜蛋花湯之後又繼續睇廚師炒菜同等等等等。。。。。终於等到個沙茶豚肉沙茶醬好野味,不過啲肉有D少少肥,如果唔食肥肉,我就唔建議你要呢個餐,另外份量有點少,黑椒蜜糖雞扒好似正好多又等左一陣,龍利柳上場啦佢比左三舊我地,首先係煎香左,外脆內軟,啲醬汁就係大阪燒嘅醬汁,入面d 魚食到一片片,少少甜,好快就食晒lu餐重跟一碗大飯$110食到飽飽嘅真係街坊嘅價錢唔同買店員嘅服務都好Nice啊總結:🤗價錢係抵食的,食物質素都唔錯, 位置唔太逼🤔比較大煙,冷氣比較大, d 食物好快吹凍晒,燒物分量略少
之後我地又再試左自助吧的湯同野飲
好似係酸梅湯, 不過味道有點怪怪, 淺嘗一啖
剛入去時係麵豉湯,不過冇晒lu, 之後羅左紫菜蛋花湯
之後又繼續睇廚師炒菜同等等等等。。。。。
终於等到個沙茶豚肉
又等左一陣,龍利柳上場啦
餐重跟一碗大飯
總結:
🤗價錢係抵食的,食物質素都唔錯, 位置唔太逼
🤔比較大煙,冷氣比較大, d 食物好快吹凍晒,燒物分量略少