2021-12-02 34 瀏覽
天氣凍左咁多, 第一件事就緊係想食雞煲打邊爐啦。朋友住大埔, 就介紹我去呢間任食雞煲試下喇。呢間小店不單只有重慶雞煲,而且仲有藥膳醉雞🐔、🐷豬肚雞煲、🐟酸菜魚、🐮水煮牛肉、支竹羊腩、喇沙海鮮鍋等等。不過,實再太耐冇食雞煲喇, 都係食返原味啦。價錢就更加抵食,$168 一位,任飲任食,不過飲啤酒就要加錢。佢D飲品都幾多選擇,有紙包飲品、汽水、又有涼茶, 一D都唔hea 你。講下個原味重慶雞煲先,我同朋友叫左中辣,真係好刺激(其實我唔係好食得辣,叫中辣都係大挑戰)。雞煲內有不少配料,有薑、蒜頭、薯仔、翠玉瓜、洋蔥,每件雞都炆到入晒味,雞煲醬香濃,真係yummy yummy。火鍋配料都係正常既, 最特別係佢可以叫涼拌小菜, 以呢個價錢黎講, 真係好少有。我叫左海蜇同皮蛋,都好出色呀。$168, 任飲任食2個鐘, 抵食呀!

$168, 任飲任食2個鐘, 抵食呀!

2021-12-01
  • 原味重慶雞煲