2022-12-05 229 瀏覽
臨近聖誕節,周圍行街買禮物比啲小朋友🤭於是過咗去觀塘睇吓有冇嘢啱。當然啦,行街之前梗係要填飽個肚!朋友帶咗我去食 #小火焰韓式咖啡廳 , 一入餐廳嘅右手面個display 櫃有Kakao friends 嘅Ryan ,我好鍾意Ryan 😍 坐低掃QR code 落單,原來星期日都有午市套餐又幾好喎👍🏻大醬餃子粉絲鍋配熱蜂蜜紅棗茶再加小食芝士夾餅 - $68+15 = $83個湯幾豐富,有櫛瓜、洋蔥、菇、大豆芽、燈籠椒,當然仲有主角粉絲同餃子!我覺得大醬湯偏辣,因為我都食過好幾間韓國餐廳嘅大醬湯呢一間係真係偏辣啲,但湯底都鮮甜,餃子有三大隻,都係平時食開嘅韓國餃子嘅經典味道,即係韭菜粉絲豬肉同濃蒜蓉味🤭粉絲都係平時韓式炒粉絲嗰隻,其實湯粉絲都好好食,朔晒啲汁🤤芝士夾餅,夾餅微脆,食落都幾香😋蜂蜜紅棗茶都係我幾鍾意嘅飲品,因為紅棗對女性好嘛😉 辣炒豬腩肉拌飯(小辣)配凍檸茶再加小食忌廉蟹肉薯餅 - $68+3+16 = $87豬腩肉好肥美🤣肥膏係煮得爽口,份量亦好多,食到尾都仲有豬腩肉撈飯🤣韓式拌飯唔使講啦一定好食,因為佢有紫菜同甜甜地嘅汁,咁樣撈起來,豬腩肉都唔算好辣,我都仲食到(我係唔

大醬餃子湯

芝士夾餅,夾餅微脆,食落都幾香😋
芝士夾餅

蜂蜜紅棗茶都係我幾鍾意嘅飲品,因為紅棗對女性好嘛😉

辣炒豬腩肉伴飯

豬腩肉好肥美🤣肥膏係煮得爽口,份量亦好多,食到尾都仲有豬腩肉撈飯🤣韓式拌飯唔使講啦一定好食,因為佢有紫菜同甜甜地嘅汁,咁樣撈起來,豬腩肉都唔算好辣,我都仲食到(我係唔食得辣) 😂
忌廉蟹肉薯餅

忌廉蟹肉薯餅, 熱辣辣出場, cream味香濃, 而且我幾鍾意佢有兩小件,我同朋友可以一人一件🙂🙂

總括嚟講我覺得呢一間餐廳定價唔算太高,食物質素都幾好👍🏻👍🏻喺觀塘返工嘅打工仔有得食佢嘅午市套餐都真係幾好嘅選擇,由於lunch time,所以冇試吓佢嘅特色飲品,但我見到周圍有人飲,我諗我下次再食呢間餐廳食晚餐要試下特色飲品😎😎
大醬餃子湯
芝士夾餅