2017-08-11 479 瀏覽
好耐冇食過韓式炸雞,近排又係Facebook見到有推介呢間新開既NENE CHICKEN,就忍唔住黎試一試。LUNCH SET十分之抵食,我地揀果個餐係可以任食炸雞(2款)同年糕鍋,仲送一份潘多拉炸雞,都係$138一個人,好抵!食物質數亦都非常之唔錯,好正可能因為鋪頭係新開,加埋LUNCH SET又咁抵食,所以都比較多人,等左10分鐘左右先有得入。一入到去店員就比左張紙我地填,有好多款唔同既炸雞,我地就揀左韓式甜辣醬同蒜香醬油炸雞(無骨)。炸雞唔算太大舊,炸粉亦唔會好厚,雞肉十分嫩滑,好味!韓式甜辣醬係酸酸甜甜咁,唔會太辣,幾惹味;而蒜香醬油亦都有少少甜甜地,帶少少蒜味咁,兩款都幾好食。潘多拉炸雞其實姐係芝士炸雞,鐘意芝士既朋友唔好錯過呀!食呢款炸雞既時候有少少似食緊PIZZA既感覺,將炸雞點落佢既芝士醬入面;成個口都係芝士味XD勁正!不過都幾漏,食唔到太多。年糕鍋既湯底亦都有幾款選擇,我地就揀左韓式咖哩味,都幾香口幾唔錯。配料係以自助形式咁去推,選擇都幾多,特別鍾意佢個公仔面!係辛辣面果種公仔面黎,幾好食。自助區每隔一陣就會有D小食可以攞,好似我地就攞左玉子燒同薯片,味道都唔錯。整體

韓式甜辣炸雞/蒜香醬油炸雞

潘多拉炸雞

年糕鍋

整體而言呢間野既食物質量都相當唔錯,價錢亦都比起係出面食炸雞平好多,非常抵食,會再黎!不過個人就覺得美中不足既係個冷氣唔夠勁,食食下年糕鍋都幾熱。
2017-08-09
10 分鐘 (堂食)
韓式甜辣炸雞/蒜香醬油炸雞
潘多拉炸雞