2023-09-04
老實說,其實好耐都冇出街打邊爐,尤其是係放題。因為本身對牛肉嘅要求都幾高,而好多時出街食,一係就好貴,叫一碟靚嘅牛二百幾蚊,但係份量又得好少,覺得唔係幾划算。不過呢一日係想同屋企人慶祝生日,所以諗住出街食開心吓,無意中就搵到呢間大將,一人一鍋自己可以揀自己喜歡嘅湯底,食物種類睇落去都好多,所以決定試一試佢。呢度環境相當闊落,裝修係用木色風格,帶少少日系。店員們都好友善,一直都有幫忙收拾枱面。我哋揀咗中間嘅價格,一開始會有個頭盤,一份澳洲和牛牛小排,一份拼盤包括有和牛胸複眼,牛舌同埋墨魚。之後想追加嘅話就另外叫店員幫手落單,可以追加嘅食品都唔少,再加埋出面有自助食品區,可以自己選擇蔬菜,丸類,粉麵類。仲要有味噌湯,炸物同一啲餐前小食任食,真係幾正幾豐富。我揀嘅係海老蕃茄湯底,個人私心推介可以出去再拎蕃茄同埋芫荽落去繼續煲個湯,係超級好味😋 $388呢個價錢有得揀嘅和牛胸複眼完美地解決晒我心目中擔心任食火鍋啲牛唔夠靚嘅疑慮,油花均勻,叫咗幾盆都覺得質素非常好,淨係食呢個我都覺得值回票價。如果鍾意冇咁肥嘅,澳洲和牛牛小排質素都幾好,不過就冰咗少少。一開始放低嗰份頭盤嘅墨魚,又係一大驚喜,係細
一開始放低嗰份頭盤嘅墨魚,又係一大驚喜,係細緻到預先𠝹左花,目測開咗花就可以食,口感彈牙,好重墨魚味,好正!諗住再叫先發現原來墨魚係要最貴嗰個餐先有得任食。不過講到海鮮,呢個餐有花膠,沙白,同帶子,幾樣都有水準,沙白粒粒都有返咁上下大隻㗎。
最後想讚一讚呢度嘅服務,因為我哋慶祝生日放低咗個蛋糕,同店員講想上蛋糕,我係冇諗過佢哋會咁貼心幫我哋完全清理好張枱,想蛋糕嘅時候仲點埋蠟燭,播埋生日歌,仲有啲生日牌可以俾我哋拎住影相。其中有個笑位係店員話幫我哋影相,但係我哋發現佢拎住個相機唔係我哋㗎😳影完第一張先至再問我哋拎手機,之後先知道原來佢哋勁sweet咁即是製造左張生日卡送俾壽星女,就係用返我哋嗰張相,勁有心,係一個意外收穫🥰👍🏻👍🏻 呢一餐食得好開心 🤗