2023-01-30
觀塘真係好多好野食,今日發現駿業街熟食市場上面搵到間正野,呢個間五月食堂有好多唔同種類野可以食,樣羨樣都好吸引ar 我地叫左兩個午餐其中一個係 #牛油果然羅勒醬青醬雞肉意粉,🥑牛油果好creamy , 意粉配羅勒醬青醬無得輸啦,原來牛油果同青醬都幾夾,好香💕不過唯一小小挑剔係,可能佢地真係太多客,得返雞胸肉, 同過熟左少少,變左少少乾,但個味係好好食既 😏另一個就呢道主打🐥 #五月招牌燒春雞 #半隻 配蒜蓉牛油鮮檸檬汁呢個真係超好味,首先個雞,春雞得黎都唔算太細隻 ,仲要都幾厚肉,勁貼心俾埋手套,一摵開係勁勁勁JUICY,好多肉汁流出黎,個雞肉勁滑又入味, 本身唔點個汁都己已經好好味,食到膩膩地,點返少少汁黎食,即刻fresh 返,好好味,個秘製汁要黎點雞同撈意粉都好好味,好夾, 仲要咁大份量都係 $58 ,超級推介,真心正💕💕💕💕💕兩個午餐都有附送一個煎餃子,同麵豉湯,同飲品,真心正,價錢貼地,又好高汁,掂五月食堂 (觀塘)觀塘駿業街67號駿業街熟食中心1樓40及44號舖#foodie #hkfoodie #eat #food #kwuntong
呢個間五月食堂有好多唔同種類野可以食,樣羨樣都好吸引ar
我地叫左兩個午餐
仲要咁大份量都係 $58 ,超級推介,真心正💕💕💕💕💕
五月食堂 (觀塘)
觀塘駿業街67號駿業街熟食中心1樓40及44號舖