2022-09-23 219 瀏覽
荃灣路德圍有間隱世日式小店天竜,食物高質加上近期換左餐牌,食指定菜式仲有85折優惠, 價錢合理去開荃灣絕對要去探店。今次同謙謙來就叫左以下的美食⬇️⬇️⬇️❤️ 海膽五色丼定食 ~ 成份定食放低時有點驚訝😱咁多份量嘅, 有兩件厚燒玉子,一件凍豆腐, 有兩件炸雞在面的沙律,心諗咩事呀!每樣都咁精緻,一絲不苟。 主食海膽丼直頭正到暈 ,我比佢3大件的海膽溶化左,入口好creamy ,呢碗仲要有拖羅有帆立貝有赤蝦有拖羅蓉😍😍成碗都係我最愛的,拌飯食一流。🥚 茶壺蛋 ~ 跟定食加12蚊好抵呀!雞蛋蒸得好滑入面仲要有蟹柳和蝦肉。❤️ 三文魚帆立貝赤蝦定食 ~ 謙謙選佢自己最愛的丼,見佢食赤蝦食到咁滋味就知幾鮮甜, 佢拌勻蟹籽再用肥美三文魚包住飯一口過,佢話超豐富喎。❤️ 三文魚刺身 ~ 3 片厚身肥美的三文魚。❤️ 帆立貝刺身 ~ 4件 鮮甜美味的帆立貝。❤️ 蟹肉忌廉餅 ~ 外脆內 creamy 的蟹肉忌廉餅。

今次同謙謙來就叫左以下的美食⬇️⬇️⬇️

❤️ 三文魚刺身 ~ 3 片厚身肥美的三文魚。

❤️ 帆立貝刺身 ~ 4件 鮮甜美味的帆立貝。

❤️ 蟹肉忌廉餅 ~ 外脆內 creamy 的蟹肉忌廉餅。