2019-05-29 80 瀏覽
前排聽朋友講話呢間火鍋好掋食,質素又唔錯,於是就諗住試下。之前上網睇過下,見到好多人去食,所以今次就一早打去book定位。去到既時候見到門口已經貼住滿座,好彩有一早訂枱!呢度有三款海鮮火鍋套餐揀,每個餐都會包八款海鮮同六款配料。我同朋友就揀左蕃茄濃湯脆米泡飯套餐,海鮮就揀咗鮑魚、扇貝、肉蟹、蠔、海蝦同鮮魷,同埋有兩款指定貝類。鮑魚同扇貝都幾大隻,食落好鮮甜。啲貝類一啲沙都冇,亦好有鮮味。蠔份量都幾多。而鮮魷就好彈牙。上海蝦嘅時候,侍應用個蓋琴住啲海蝦同我地講啲蝦好生猛,落嘅時候小心佢跳出來。然後我打開個蓋,啲蝦真係仲識郁,想跳出黎咁,證明真係好新鮮。而我最鍾意食嘅肉蟹配番茄湯底真係一流,完全係襯托到肉蟹嘅鮮甜,仲有少少膏,正!食晒啲海鮮其實已經好飽,六款配料我哋嗌左美國肥牛、娃娃菜、炸魚皮、午餐肉、墨魚丸同牛丸。最後我同朋友都飽到食唔哂,所以我哋索性叫佢唔使比飯我地。但係用佢最後打完邊爐嘅湯黎煮個泡飯一定好好食好鮮甜,因為係聚集左咁多款海鮮嘅鮮味。下次嚟我一定要預留個肚食埋個泡飯!

前排聽朋友講話呢間火鍋好掋食,質素又唔錯,於是就諗住試下。
去到既時候見到門口已經貼住滿座,好彩有一早訂枱!

鮑魚同扇貝都幾大隻,食落好鮮甜。
啲貝類一啲沙都冇,亦好有鮮味。
蠔份量都幾多。
而鮮魷就好彈牙。