2022-08-23 25 瀏覽
位於蘭桂芳附近嘅樓上西餐廳Desire Restaurantand Bar主打精緻西餐,抵食高質之選$8叫一隻生蠔(滿$200)😎👍🏻米西伯利亞黑魚子配煙燻酸忌廉多士🤌🏻首先賣相精緻好靚,加上忌廉芝士味好滑,配埋黑魚子一齊食好豐富!而且個多士外脆內軟好好食,值得推介👍🏻😀Daily oyster 生蠔🤌🏻是日係lrish Rock生蠔,初時仲以為$8會好瘦削🤣🤣點知比想像中鮮甜同大隻,肉質係偏向爽口,蠔肉亦算飽滿,抵食高質必叫(無上限)紅酒煮西班牙辣肉腸🤌🏻作為小食其一嘅辣肉腸肉汁豐富,紅酒味道濃郁,而且帶有少少香辣啱晒鍾意食辣嘅我😎佐酒一流紅菜頭凍湯🤌🏻賣相成杯Cocktail咁嘅紅菜頭湯真係第一次飲🤣原本我都怕紅菜頭有種草青味,但飲落酸酸甜甜又係超出我想像嘅好味,白色忌廉口感好細滑,加埋一齊飲好 match😳鮮青口配藏紅花忌廉汁🤌🏻份量比想像中多,而且青口好大隻同新鮮,紅花忌廉汁加芝士味不錯,三件麵包用嚟點忌廉汁好好食,點都要有啲澱粉質落肚😎冰白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫🤌🏻連甜品賣相都好靚,加上藍色花裝飾,打卡一流,而甜度算適中,配埋朱古力雪糕一齊好食😋🦪餐廳依家做緊優惠 消費

米西伯利亞黑魚子配煙燻酸忌廉多士🤌🏻

Daily oyster 生蠔🤌🏻

紅酒煮西班牙辣肉腸🤌🏻

紅菜頭凍湯🤌🏻
賣相成杯Cocktail咁嘅紅菜頭湯真係第一次飲🤣

鮮青口配藏紅花忌廉汁🤌🏻

冰白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫🤌🏻

🦪餐廳依家做緊優惠 消費$200以上食物或酒精類
就可以用$8/隻優惠價任叫生蠔!

🚩 Desire Restaurant and Bar (中環)
中環蘭桂坊15-16號協興大廈6樓

#addifoodie #addifoodie中環
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #蘭桂坊 #抵食生蠔
2022-08-11
  • 紅菜頭凍湯