2024-09-23 96 瀏覽
夜晚放工突然好想食燒味,想起棋子燒鵝應該未關門,就即刻衝過去食,好彩佢哋收好夜👍🏻去到棋子燒鵝,點可以唔食燒鵝,佢哋啲燒鵝肉多過骨,可以大啖咁食到鵝肉。鵝肉肉質軟軟的帶有一點彈性,是新鮮的特徵,而且肉汁豐富,加上酸梅醬,真係好味到不得之了,果然無去錯地方😍燒鵝拼义燒飯 - 义燒都好好味,我比較鍾意食瘦义燒,啱晒我。一啖义燒,一啖燒鵝,加上白飯,好食到停唔到口。燒鵝拼燒肉米線 - 燒肉的脂肪比例知適,我朋友勁鍾意,佢話燒肉點可以無脂肪層😂 燒肉唔會太鹹,剛剛好,正適合餸飯👍🏻鹽焗手撕雞 - 啖啖肉,完全無骨,爽呀,佢帶有少少麻醬嘅味道,真係令人食上癮👍🏻飯品方面,我叫咗鹹檸七,對喉嚨非常之好,講咗一日嘢,飲返杯鹹檸七,正好舒緩喉嚨不適。

2024-09-08
  • 棋子燒鵝