2023-08-11
花多眼亂,每次嚟幫襯都一定會「病發」👉🏻「選擇困難症」,呢度好適合鍾意食魚既朋友,不論魚生或烤魚👌🏻太古的日本餐廳吾少架,點樣先可以突圍而出?緊係要性價比高啦,呢度小妹食過好多次😚真係好抵食👍🏻👍🏻👍🏻無論刺身丼,還是烤魚套餐,都一定會附上大大碗三文魚味噌湯,(隻碗係同刺身丼一樣架😆)眾多選擇入面,揀左以下三款:🦀甲羅燒海鮮丼~油甘魚、北寄貝、赤蝦、蟹膏、蟹籽+蔥花魚生新鮮鮮生口,蟹膏、蟹籽+蔥花拌飯一流❤️🔥黑松露炙燒海鮮丼~油甘魚、三文魚腩、八爪魚、赤蝦、帶子、海膽with黑松露,黑松露無搶走魚鮮味,反而增加口味,水準吾錯🩷🐟燒油甘魚頭定食~成隻手咁大既魚頭,我媽媽話抵過自己買嚟整,熟成度啱啱好無過火,令魚既口感軟嫩❣️🍆味噌香燒茄子~呢個做法令外形勁似一夜干😂,一度以為係成條煎魚,好好食🤤味噌、蔥花、芝麻調味正,茄子肉質軟腍🤤🍲餐湯-三文魚味噌湯~碗碗都包含入晒味既白蘿蔔片、三文魚肉,飲湯時要小心碎骨!座位大部分以吧枱形式,少部分係卡位,假日好多時候都要排隊候座,有時揀吾到食邊個好,可以選擇佢地既2人餐,份量足以3個人食架😁😁各有各口味,個人覺得呢間唔錯💛
眾多選擇入面,揀左以下三款:
🦀甲羅燒海鮮丼
~油甘魚、北寄貝、赤蝦、蟹膏、蟹籽+蔥花
魚生新鮮鮮生口,蟹膏、蟹籽+蔥花拌飯一流❤️
🔥黑松露炙燒海鮮丼
🐟燒油甘魚頭定食
🍆味噌香燒茄子
🍲餐湯-三文魚味噌湯
~碗碗都包含入晒味既白蘿蔔片、三文魚肉,飲湯時要小心碎骨!
各有各口味,個人覺得呢間唔錯💛