2021-05-02 124 瀏覽
今日放工之後,我哋嚟到太子搵嘢食。想起最近都好少去茶樓食點心,今晚就試吓去搵一間點心店食點心作為晚餐。我地來到太子的熱點。店牆上嘅畫都幾得意我哋都好鍾意食點心,一籠籠細份之餘,又有多款唔同嘅選擇,食咗好多唔同味道首先嚟到嘅係芋角,外皮酥脆,乾身,芋頭軟綿綿,入邊嘅餡料有肉粒、菇粒等等,口感豐富尖椒煎得好香,釀魚肉份量好多,好味叉燒包好大個!上枱嘅時候應該啱啱焗好,熱辣辣,上面脆卜卜,咬落去好軟辣汁味道適中,餃子份量都幾多初頭以為自己寫錯咗叫左兩籠,原來係店舖特登用細蒸籠去蒸,每籠兩粒,上枱嘅時候兩層搭起,避免食咗兩粒之後另外兩粒擺得耐蝦餃會凍,細心,欣賞!蝦嘅份量都好多,皮簿,正!燒賣同蝦餃都一樣,一客分開兩個籠燒賣餡料豐富,都幾大粒腸粉嘅皮幾滑,有米漿香味,蔥花同埋蝦米嘅份量都好足夠,令口感豐富,蔥同蝦米發揮各自嘅香味。呢個豬豬包好得意🤣佢哋而家有堂食八八折嘅優惠,都幾抵食。下次再嚟到試吓唔同嘅點心。

店牆上嘅畫都幾得意

蜂巢炸芋角

虎皮煎釀尖椒

尖椒煎得好香,釀魚肉份量好多,好味
雪山叉燒包

紅油抄手

辣汁味道適中,餃子份量都幾多
熱點蝦餃王

蟹子燒賣王

燒賣同蝦餃都一樣,一客分開兩個籠
燒賣餡料豐富,都幾大粒
蔥花蝦米腸

豬麥流沙包