2017-11-08 173 瀏覽
最近去過木星街食野,發現原來木星街同埋水星街都好多食肆臨立,地點距離地鐵站又唔算遠,好多特色小店,好過成日食埋啲連鎖店,而且又唔駛等位。位於水星街嘅Oggi,店子細細的,但坐位都算好寬闊,簡簡單單乾淨企理嘅裝修,再加上店內綠悠悠嘅環境,感覺好舒服悠閒。先來個煙三文魚沙律,三文魚份量十足,加點黑魚子係面,食落加點咸香。暖暖嘅麵包好鬆軟,有提子乾同果仁喺裡面,份外好食。青口粒粒都好肥美,忌廉汁又香滑,少少酒香,好開胃呀我地點左個龍蝦套餐,呢個湯都算又誠意,無論賣相同味道都同樣吸引。啲湯用隻玻璃杯載住,另外一碟就有隻龍蝦鉗仲有啲忌廉,就係咁將啲熱湯倒入隻碟度,龍蝦湯味道濃郁,鮮甜惹味。呢個意大利飯都好有睇頭,半隻龍蝦放喺飯上面,龍蝦肉彈牙,而飯嘅汁有龍蝦味亦有蟹黃味,夠晒鮮甜香濃。意大利雲吞都有好多龍蝦肉喺面,雲吞味道不錯。最後有個朱古力泡夫做甜品,夠晒完美。除左龍蝦套餐抵食外,其他食物價錢也不算貴。

煙三文魚配意大利陳醋
暖暖嘅麵包好鬆軟,有提子乾同果仁喺裡面,份外好食。
鬆軟麵包
青口粒粒都好肥美,忌廉汁又香滑,少少酒香,好開胃呀

藍青口煮白酒忌廉汁

法式龍蝦湯

龍蝦意大利飯配蟹王忌廉汁
意大利雲吞都有好多龍蝦肉喺面,雲吞味道不錯。
龍蝦伴黑松露意大利雲吞配牛油汁
最後有個朱古力泡夫做甜品,夠晒完美。

除左龍蝦套餐抵食外,其他食物價錢也不算貴。
鬆軟麵包
藍青口煮白酒忌廉汁