2011-04-29 14 瀏覽
是日HAPPY FRIDAY,約埋班同事收工食放題8點幾放工,去到旺角岩岩好9點由於其中一位同事話之前去過和田都幾抵食所以我地就決定去幫襯宵夜時段我地9點半就有位,唔駛等,入座開始食兩個半鐘都只係$138,價錢幾ok而度環境唔錯,周圍好乾淨,坐得幾舒服,仲有電視睇串燒蝦脹卜卜,好多肉,少少咸,幾惹味另外唔識分雞軟骨同雞軟骨棒,所以兩樣都叫哂原來雞軟骨棒串係一塊肉餅咁,雞軟骨串就係普通既燒雞軟骨天婦羅無呃秤,因為佢唔會全部都係炸粉,而且隻蝦亦都相當大另外仲有蕃薯、南瓜、冬菇等等唔好睇佢個樣好似唔太吸引咁,其實個醬甜甜地好好味!除左罐裝飲品,仲有自家製既如麥茶同菜蜜但係如果想飲啤酒清酒o個d就要另外再收錢~不過我同同事都並非好酒之人所以未能同各位分享$138黎講,呢餐質素算係好好下次宵夜時段再黎過~
是日HAPPY FRIDAY,約埋班同事收工食放題
8點幾放工,去到旺角岩岩好9點
由於其中一位同事話之前去過和田都幾抵食
所以我地就決定去幫襯宵夜時段
而度環境唔錯,周圍好乾淨,坐得幾舒服,仲有電視睇
先黎15片三文魚,估唔倒佢d三文魚咁厚不過賣相可以再好d,如果可以加d裝飾就仲好
虎蝦,唔知係咪日日供應,但我地去食果晚有個蝦身晶瑩剔透,咬落去幾爽口彈牙
燒物+前菜
串燒蝦脹卜卜,好多肉,少少咸,幾惹味
另外唔識分雞軟骨同雞軟骨棒,所以兩樣都叫哂
原來雞軟骨棒串係一塊肉餅咁,雞軟骨串就係普通既燒雞軟骨
除左雞軟骨串,仲有七味雞軟骨,炸到脆卜卜另外仲有炸雞同炸蠔都值得一試
海蝦天婦羅
天婦羅無呃秤,因為佢唔會全部都係炸粉,而且隻蝦亦都相當大
另外仲有蕃薯、南瓜、冬菇等等
豚肉燒
唔好睇佢個樣好似唔太吸引咁,其實個醬甜甜地好好味!
最後叫左個豬骨餃子鍋,D餃子入面有d軟骨,食起上黎有d 一粒粒,幾有咬口另外入面既菜、魚蛋同豆腐吸左d汁都變得好好味
除左罐裝飲品,仲有自家製既如麥茶同菜蜜
但係如果想飲啤酒清酒o個d就要另外再收錢~
不過我同同事都並非好酒之人所以未能同各位分享

$138黎講,呢餐質素算係好好
下次宵夜時段再黎過~

2011-04-22
$138 (宵夜)
燒物+前菜
海蝦天婦羅