2018-10-30 102 瀏覽
3人行「晚餐」,3碗米線 + 4個小食 + 3杯特飲,唔駛加一,每人$85。仲要用左WeChat香港錢包俾錢,大家樂集團‼️食滿$30即減$10‼️,即係每人七十幾蚊,都咪話唔抵!✨🍜原本湯底已經有好多款: 香菜豬骨濃湯、香濃擔擔湯、麻辣番茄湯、醇醋酸辣湯、剁椒麻辣湯、農場番茄湯、北海道牛乳南瓜湯…… 而家仲推出左個新湯底(滇‧味 雲南酸辣湯),有新嘢梗係要試吓。三種湯底我都飲左,好貪心🤪!🍜香濃擔擔湯少辣、開胃、花生味香。🍜滇‧味 雲南酸辣湯滇 — 粵音「田」或「巔」(終於知道正確讀音😃☝🏻),係雲南嘅別稱,將多種特色食材同雲南調味料糅合,仲加入左秘制酸菜,爽口、酸香、開胃。🍜北海道牛乳南瓜湯超濃牛乳味,再加左啲南瓜蓉,好香甜,感覺健康。🥢小食有川辣口水雞、清湯蘿蔔、嫩綠油菜(唐生菜)、花雕醉雞翼,我最鍾意係個花雕醉雞翼🐤🐤🐤,酒味香但唔會太濃或者帶苦,雞肉做得夠彈牙。🍹特飲有十款,有啲都幾特別,我哋叫左咸檸蘆薈冰、凍芒果鐵觀音、熱咸檸蘆薈菜蜜,味道唔錯。

三種湯底我都飲左,好貪心🤪!

🍜香濃擔擔湯
少辣、開胃、花生味香。

🍜滇‧味 雲南酸辣湯

🍜北海道牛乳南瓜湯
超濃牛乳味,再加左啲南瓜蓉,好香甜,感覺健康。