2023-11-09
想食高質西餐 我推介哩間!餐廳可以望到維港靚景Tasting menu 只需$398一位就食到6道菜 加1道甜品好耐冇嚟 再訪依然高質!夜晚仲有歌手彈結他唱歌🎸想慳錢去旅行 但又想間中食好西 都好適合嚟食呀!.💠Tasting Dinner Menu - $398/head💠🔸日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉蝦、帶子都好新鮮清甜,麵豉咸中帶甜、有清酒香,好食!🔸松露煮日本年糕松露 白汁Creamy 、年糕 QQ彈彈有米香,滋味而不膩。🔸焗連殼食法國田螺個殼係由麵粉整成,脆卜卜,而田螺彈牙多汁,有香草同蒜香,好好食!🔸黑松露蘑菇湯/是日餐湯餐湯係番茄濃湯,真係好濃嘅鮮茄味,甜甜地好開胃。黑松露蘑菇湯質地好滑,有好多蘑菇,依然係咁好味。🔸鮮鱸魚柳酸甜香草汁皮煎到好似薄脆咁,魚肉夠滑,酸甜香草汁似唔辣嘅泰式汁,同魚好夾。🔸砵酒燴法國鴨脾🔸慢燒美國牛肉眼🔸燒羊鞍🔸雜菜燴安格斯牛腩扒🔸橡果級黑毛豬肉(五選一)我哋分別叫咗燒羊鞍、橡果級黑毛豬肉大大件嘅羊架,好厚肉,切開中間係粉紅色一絲絲嘅紋理,香軟好食!🔸咖啡慕絲蛋糕質地非常絲滑,咖啡味突出,可以配埋朱古力醬、水果一齊食。
餐廳可以望到維港靚景
Tasting menu 只需$398一位
就食到6道菜 加1道甜品
好耐冇嚟 再訪依然高質!
夜晚仲有歌手彈結他唱歌🎸
想慳錢去旅行 但又想間中食好西
都好適合嚟食呀!
🔸日本麵豉帶子薄片配鮮蝦肉
蝦、帶子都好新鮮清甜,麵豉咸中帶甜、有清酒香,好食!
🔸松露煮日本年糕
🔸燒羊鞍
🔸雜菜燴安格斯牛腩扒
🔸橡果級黑毛豬肉
(五選一)
我哋分別叫咗燒羊鞍、橡果級黑毛豬肉
🔸咖啡慕絲蛋糕
質地非常絲滑,咖啡味突出,可以配埋朱古力醬、水果一齊食。