2015-05-29 3673 瀏覽
話說去同朋友聚會,就去左食牛涮鍋。咁依個世界一分錢一分貨,有唔同級數既牛肉套餐可以揀,咁一班朋友,大家都唔想食得太貴,咁就要左個最經濟既$158 美國進口牛肉放題餐,湯底就可以6揀2。 先講下D服務同配套,D店員都好有禮貌,會主動幫你拎走D盤同吉碟。配套有好多:可帶唔高於90CM既小朋友可以免費、外面有輕觸式屏幕可以拎飛,唔洗排隊咁煩、會比個防水膠袋食客用黎裝個人物品,最重要係手機、又會有D食哂枱上食物就有既優惠卡。依D都係好細心同貼心既地方。而個環境企理乾淨,一眼就望落去都好舒服。湯底我就揀左骨膠原同沙嗲湯底,湯底店員會主動幫你加番。味道上,骨膠原湯我就唔覺得有好重既膠原質感,只係好淡既味,好似清湯。沙嗲湯底就OK既。 D牛肉都叫過得去,雖然D色水次次上碟都唔同,應該係佢解凍既時間唔同。佢上新一碟既肉時間大約5-10分鐘,對我黎講係可接受既。 D牛肉都切得好薄,好易熟。另外仲有雞胸肉,同豬肉。雞胸肉係幾新鮮,涮一陣都仲有雞既鮮味。豬肉都OK既,同牛肉差唔多,一般,唔係太特別。但都係一句:一分錢一分貨。 同其他食火鍋既店一樣,外面仲有其他食材可以揀,由魚丸、菜、面、瓜,到雪糕都有。我幾
同其他食火鍋既店一樣,外面仲有其他食材可以揀,由魚丸、菜、面、瓜,到雪糕都有。我幾中意雪糕,你可以自己加唔同的配料上去。我就中意佢個油菜,夠新鮮;同埋墨魚丸,佢黑黑地色應該係墨汁魚丸。入面有D墨魚肉,咬落彈牙,同多汁。 另外,佢飲品都會有教學,教你點樣MIX一杯cocktail,好貼心同好玩既,令我對依樣野好好奇而去整。
我覺得D食材都係新鮮同乾淨既,依個係打邊爐食火鍋既重點啦。整體上都係好好,由服務到配套同商品都係優質既。推薦大家去食。
15 分鐘 (堂食)