2018-07-17 191 瀏覽
Happy Friday 想飲2杯又想食串燒,去居酒屋是旦叫幾串已經一定要叫咗$2-300,朋友介紹呢間餐廳,任食串燒仲有刺身火鍋都係差不多價錢,咁抵冇理由唔試一下。真係好誇張,勁多嘢食,刺身燒烤串燒,連火鍋都係任食,除左酒精飲品全部野飲汽水,全部都係任點。先來一轉刺身,叫咗三文魚,鮑魚片螺片帶子甜蝦海螺北寄貝等,質素真係一啲都唔差,三文魚夠鮮甜,螺片仲好爽口添。一心來食串燒,用佢送酒真係一流,最正有雞肉棒棒,雞肉混合左雞軟骨,出邊居酒屋食兩條已經要幾十蚊,呢度係任食,真係好抵又好味。所有野都係自己燒,配埋有三款醬汁,鍾意幾咸或者幾甜都係自己話事。食肉獸的我又點少得燒牛呢。牛肉燒過後肉質鮮嫩有牛味,不過要小心燒燶,因為牛真係好快熟,燒得過熟就會好un 仲有我至愛多春魚同埋限量三文魚頭、超好味,食足3 round都唔厭。最後燒埋菠蘿同埋食埋雪糕雪條,非常滿足的一餐,飽到試唔到佢個火鍋。講真呢個價錢食到咁多野真係勁抵,絕對值得推介比d friend,唯一缺點係抽風唔夠勁,食完個身會有陣油煙味,否則真係要比100分佢😊

食肉獸的我又點少得燒牛呢。